Dit is wie we zijn

Het verhaal van Werkplaats Brabant

Wij gaan voor nieuwe kansen

Werkplaats Brabant wordt gedreven door sociaal ondernemerschap. Dankzij onze visie op flexibilisering en duurzame inzetbaarheid, ondersteunen we mkb’ers bij bedrijfsmatige groei. Voor deze groei heb je de juiste mensen nodig. Wij geven handen en voeten aan verandering door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan mkb’ers te koppelen. 

Zo bouwen we een brug tussen meerdere groepen, die erg veel van elkaar kunnen én willen leren. Op die manier ontstaat er een samenwerking voor de lange termijn. Mkb’ers worden ondersteund bij hun groeiambities en professionals zetten een nieuwe stap om hun kwaliteiten te ontwikkelen. Samen komen we tot nieuwe kansen.

Werkplaats Breda werkt met én voor...

… het mkb 

Ondernemers die stapsgewijs willen groeien zijn bij ons aan het juiste adres. Het is niet altijd mogelijk om direct één fulltime medewerker of meerdere medewerkers in dienst te nemen. Dankzij onze slimme aanpak lossen we dat probleem samen op. Door onze professionals een kans te geven, kunnen zij hun kwaliteiten ontwikkelen. 

Daar profiteer jij als werkgever natuurlijk van, want onze professionals zijn ondernemend, gemotiveerd en flexibel inzetbaar. Een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. 

… beschikbaar talent

Jij hebt kwaliteiten als geen ander en staat te popelen om deze kwaliteiten te ontwikkelen. Toch is het in het verleden moeilijk gebleken om écht een passende plek te vinden. Wij werken met sympathieke mkb’ers met de ambitie om te groeien. Zij hebben oog voor de duurzame inzetbaarheid van talent en hopen met jou de volgende stap te zetten. 

… meer werkgeluk in Brabant!

Het is ons doel om een win-winsituatie te creëren. Onze mkb’ers krijgen de mogelijkheid bedrijfsmatige groei te realiseren. Onze professionals krijgen de kans hun talenten te ontwikkelen op een manier die bij hen past. We creëren rendement, maar gaan in de eerste plaats voor een betere werkgelegenheid. 

Na een plaatsing stopt onze betrokkenheid en begeleiding niet. Wij houden graag een vinger aan de pols om te kijken waar we zowel mkb’er als professional bij kunnen ondersteunen. Op die manier komen beide partijen tot bloei!

Mensen en bedrijven ontwikkelen

Dat is ons doel! Maar dan wel op een manier die bij jou past. We ontdekken samen de mogelijkheden om op een duurzame manier de inzet van talent te vergroten. Zo ontstaan fijne samenwerkingen, betrokken partners en de juiste plekken om ambities te realiseren.

Bekijk onze professionals

Ons team

De gezichten van Werkplaats Brabant

Peter Princen

Peter is directeur van Werkplaats Brabant: "In 2018 ben ik met Werkplaats begonnen. In het tweede jaar van ons bestaan groeiden we erg snel. Met een vestiging in Breda, was de ambitie om door heel Brabant te opereren. Inmiddels werken we gestaag naar die ambitie toe door op meerdere plekken in Brabant netwerken te creëren."

Overal waar Peter komt, weet hij dat het belangrijk is om van onderaf te beginnen. "We bouwen alles op en maken op die manier de ambities waar. Het is mijn plan om Werkplaats Brabant de komende jaren flink te laten groeien, zodat we nog meer mensen naar hun droombaan kunnen begeleiden." 

Het contact met verschillende mensen, met ieder een eigen verhaal, maakt Peters werk zo leuk. "Door alle contacten is ons werk heel divers, dat maakt het heel bijzonder."

Chantal Bruyninckx

Als arbeidsbemiddelaar en jobcoach is Chantal werkzaam bij Werkplaats Brabant: "Wat mij interessant leek aan Werkplaats Brabant is dat het een nieuwe uitdaging was voor mij. Ik wilde uit de branche stappen waar ik jaren had gewerkt en toen kwam deze kans op mijn pad."

Chantal werkt graag samen met Peter en ziet veel kansen binnen de functie. "Ik vind het heel bijzonder om mensen die wat exta hulp nodig hebben te begeleiden naar hun droombaan. Het gaat er bij ons niet om wat je denkt dat moet, maar wat je echt wilt." 

"We plaatsen kandidaten in logistieke functies, maar ook in administratieve functies. Die afwisseling maakt het nog leuker." Chantal werkt graag bij Werkplaats Brabant, met een functie waar zij constant haar mensenkennis ontwikkelt.