Dit is wie we zijn

Het verhaal van Werkplaats Brabant

Wij gaan voor nieuwe kansen

Ik ben Chantal Bruyninckx en ik woon in Breda, Jaren heb ik in de schoonmaak branchegewerkt als leidinggevende, leuk werk, maar ik wilde meer kunnen betekenen voor demensen en dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.

Deze uitdaging heb ik zeker gevonden en inmiddels ben ik sinds Mei 2022 aan het werk bijWerkplaats Brabant, hier werk ik als Arbeidsbemiddelaar. Het ondersteunen van mensen diezelf moeite hebben met werk te vinden is een leuke uitdaging. Samen met de collega’s is hetzeker ook gezellige werkplek.

Werkplaats Brabant werkt met én voor...

… het mkb 

Ondernemers die stapsgewijs willen groeien zijn bij ons aan het juiste adres. Het is niet altijd mogelijk om direct één fulltime medewerker of meerdere medewerkers in dienst te nemen. Dankzij onze slimme aanpak lossen we dat probleem samen op. Door onze professionals een kans te geven, kunnen zij hun kwaliteiten ontwikkelen. 

Daar profiteer jij als werkgever natuurlijk van, want onze professionals zijn ondernemend, gemotiveerd en flexibel inzetbaar. Een win-winsituatie voor alle betrokken partijen. 

… beschikbaar talent

Jij hebt kwaliteiten als geen ander en staat te popelen om deze kwaliteiten te ontwikkelen. Toch is het in het verleden moeilijk gebleken om écht een passende plek te vinden. Wij werken met sympathieke mkb’ers met de ambitie om te groeien. Zij hebben oog voor de duurzame inzetbaarheid van talent en hopen met jou de volgende stap te zetten. 

… meer werkgeluk in Brabant!

Het is ons doel om een win-winsituatie te creëren. Onze mkb’ers krijgen de mogelijkheid bedrijfsmatige groei te realiseren. Onze professionals krijgen de kans hun talenten te ontwikkelen op een manier die bij hen past. We creëren rendement, maar gaan in de eerste plaats voor een betere werkgelegenheid. 

Na een plaatsing stopt onze betrokkenheid en begeleiding niet. Wij houden graag een vinger aan de pols om te kijken waar we zowel mkb’er als professional bij kunnen ondersteunen. Op die manier komen beide partijen tot bloei!

Mensen en bedrijven ontwikkelen

Dat is ons doel! Maar dan wel op een manier die bij jou past. We ontdekken samen de mogelijkheden om op een duurzame manier de inzet van talent te vergroten. Zo ontstaan fijne samenwerkingen, betrokken partners en de juiste plekken om ambities te realiseren.

Bekijk onze professionals

Ons team

De gezichten van Werkplaats Brabant

Peter Princen

Peter is directeur van Werkplaats Brabant: "In 2018 ben ik met Werkplaats begonnen. In het tweede jaar van ons bestaan groeiden we erg snel. Met een vestiging in Breda, was de ambitie om door heel Brabant te opereren. Inmiddels werken we gestaag naar die ambitie toe door op meerdere plekken in Brabant netwerken te creëren."

Overal waar Peter komt, weet hij dat het belangrijk is om van onderaf te beginnen. "We bouwen alles op en maken op die manier de ambities waar. Het is mijn plan om Werkplaats Brabant de komende jaren flink te laten groeien, zodat we nog meer mensen naar hun droombaan kunnen begeleiden." 

Het contact met verschillende mensen, met ieder een eigen verhaal, maakt Peters werk zo leuk. "Door alle contacten is ons werk heel divers, dat maakt het heel bijzonder."

Chantal Bruyninckx

Als arbeidsbemiddelaar en jobcoach is Chantal werkzaam bij Werkplaats Brabant: "Wat mij interessant leek aan Werkplaats Brabant is dat het een nieuwe uitdaging was voor mij. Ik wilde uit de branche stappen waar ik jaren had gewerkt en toen kwam deze kans op mijn pad."

Chantal werkt graag samen met Peter en ziet veel kansen binnen de functie. "Ik vind het heel bijzonder om mensen die wat exta hulp nodig hebben te begeleiden naar hun droombaan. Het gaat er bij ons niet om wat je denkt dat moet, maar wat je echt wilt." 

"We plaatsen kandidaten in logistieke functies, maar ook in administratieve functies. Die afwisseling maakt het nog leuker." Chantal werkt graag bij Werkplaats Brabant, met een functie waar zij constant haar mensenkennis ontwikkelt. 

Vera Suijkerbuijk

Sinds 1 februari 2023 ben ik het team van Werkplaats Brabant komen versterken als arbeidsbemiddelaar/jobcoach.

De afgelopen jaren heb ik diverse kennis opgedaan op werkvlak van Marketing/Communicatie medewerker tot Office Manager waarna ik mijn weg vervolgt heb door terug de boeken in te duiken en te starten als jobcoach. Mensen de begeleiding en tools geven zodat ze hun werk met plezier kunnen doen, geeft mij energie.

Vol enthousiasme sta ik dan ook voor jullie klaar!

Wendy Veraart

Ik ben Wendy Veraart en loop al een tijdje rond bij Werkplaats Brabant. In eerste instantie om uit te zoeken wat voor mij haalbaar was en wat ik wilde. Sinds 1 februari 2023 ben ik hier werkzaam als administratief medewerker.
 
Omdat mijn achtergrond administratief is, ben ik eerst begonnen bij de receptie, maar ben ik me uiteindelijk vooral bezig gaan houden met het relatiebeheer. Deze heb ik destijds in excel opgezet, maar omdat het van belang is dat iedereen makkelijk bij de gegevens van onze klanten en kandidaten kunnen komen, beheer ik nu ons CRM systeem.
 
Gaandeweg zullen mijn taken natuurlijk uitgebreid worden, maar op dit moment richt ik me dus volledig op het CRM systeem. Ik ben helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging!

Sarah Taylor

Mijn naam is Sarah Taylor, ik ben sinds maart 2021 werkzaam bij werkplaats Brabant. Mijn werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van kandidaten die ver van de arbeidsmarkt staan, zodat zij weer een ritme en de nodige tools krijgen om uit te stromen naar een betaalde baan. Daarnaast begeleid ik ook stagiaires, dat vind ik erg waardevol om te doen.

Mijn sterke punten zijn geduld, positiviteit, alertheid en nieuwsgierigheid naar de kandidaten. Bovendien ben ik gedreven om gezamenlijk het doel te bereiken, ga ik altijd op zoek naar mogelijkheden, ook als die er niet lijken te zijn.

In mijn ogen is oplossingsgerichtheid het belangrijkste kenmerk voor iemand die anderen helpt. Ik krijg er energie van om mijn hulp aan te bieden, en skills mee te geven die nodig zijn om zelfverzekerder te worden.

Buiten mijn werk houd ik er van om lekker te koken, wandelen, en mooie reizen te maken. Daarnaast ben ik echt een familiemens en vind ik het belangrijk daar mijn aandacht aan te geven